Zoekveld

Luchtzuivering moet horeca redden
26/03/2021 - 01:24
Foto: Shutterstock

Een Brusselse restauranthouder heeft professionele luchtzuiveraars in zijn zaak geïnstalleerd die, volgens de fabrikant, in staat zijn de lucht in de ruimte bijna 100 procent virusvrij te maken. Hij wil aantonen dat een dergelijke oplossing de veilige heropening van de horecagelegenheden op 1 mei mogelijk moet maken.

Salvatore "Toto" Bongiorno, die in Sint-Pieters-Woluwe woont en een fervent voorvechter is van een snelle heropening van de sector, ook ooit een vooraanstaand vakbondsafgevaardigde tijdens de onderhandelingen over het faillissement van Sabena, beweert dat de aankoop van de twee zuiveringsapparaten slechts 60 euro per maand kost. Samen met de transparante wanden die de tafels van elkaar scheiden en de klassieke desinfectiemaatregelen, geven ze totale veiligheid , meent hij.

"Als op 1 mei een restaurant als het mijne wordt verboden, dan moeten een heleboel dingen worden verboden", zei de restauranthouder, die geregeld in de media verschijnt, donderdag tegen verslaggevers.

De fabrikanten van de luchtzuiveraars zeggen dat ze al op grote schaal worden gebruikt in talrijke sectoren zoals de nucleaire industrie, de farmaceutische industrie, schoolrefters of operatiezalen van ziekenhuizen. Bongiorno bedacht de oplossing na een suggestie van zijn zoon, een arts.