Zoekveld

Week van de Migraine wil mythes ontkrachten
24/09/2021 - 02:25

Van 27 september tot 2 oktober vindt de negende editie plaats van de Week van de Migraine. Over deze aandoening doen nog te veel mythes de ronde.

De Week van de Migraine wil dit jaar het brede publiek, migrainepatiënten en apothekers sensibiliseren over de mythes die nog circuleren, en die er voor zorgen dat mensen een bezoek aan de huisarts uitstellen.

Zo leert een enquête bij duizend Belgen (onder wie zowel migrainepatiënten als niet-migrainepatiënten) georganiseerd door farmabedrijf GSK, dat 18 procent denkt dat migraine enkel wordt gekenmerkt door hoofdpijn. Terwijl de ziekte zich ook kan manifesteren in de vorm van duizeligheid, braken of sterke gevoeligheid voor licht. En 36 procent van de Belgen denkt dat migraine genezen kan worden, terwijl dat niet het geval is.

Nog een hardnekkige mythe: 10 procent van de Belgen denkt dat migraine geen ziekte is, en evenveel procent denkt dat de aandoening enkel vrouwen treft.

Vooroordelen en mythes kunnen er voor zorgen dat mensen een bezoek aan de huisarts, specialist of apotheker uitstellen. Dat blijkt ook uit de enquête: bijna een kwart (23 procent) van de migrainepatiënten wachtte meer dan een jaar na de eerste verschijnselen om een deskundige te raadplegen. Vijftien procent van de ondervraagde migrainelijders raadpleegt zelfs nooit een arts.Bron: Belga

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen