Zoekveld

VS-waakhond ziet nieuwe ernstige bijwerking bij Johnson & Johnson-vaccin
13/07/2021 - 01:32

comments

1

De Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA waarschuwt voor een nieuwe, ernstige bijwerking bij het coronavaccin van Johnson & Johnson. Volgens de autoriteiten is er een verhoogd risico op een zeldzame bijwerking, het Guillain-Barré-syndroom.

Het gaat om ongeveer honderd meldingen onder de 12,5 miljoen mensen die de J&J-prik in de Verenigde Staten hebben gekregen. Eén persoon zou zijn overleden, 95 patiënten moesten worden opgenomen.

Het syndroom van Guillain-Barré is een zenuwaandoening die tot plotselinge spierverlammingen kan leiden. Het is een onbedoelde reactie van het immuunsysteem.

The Washington Post had eerder al gemeld dat de FDA de stap zou nemen. Gezondheidsfunctionarissen blijven benadrukken dat de voordelen van het vaccin blijven opwegen tegen de mogelijke risico's, aldus het dagblad.

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen

Reactie

VS-waakhond ziet nieuwe ernstige bijwerking bij Johnson &...

wordt bij ons niet alles geminimaliseerd door de slogan die niet wetenschappelijk onderbouwd is, dat de voordelen die we niet kennen en ook niet wetenschappelijk bewezen zijn, de nadelen -zoals deze en anderen, myocarditis, vasculaire cerebrale  ongelukken en de heftige reactie op vaccinaties met dagen en weken werkonbekwaamheid- minder zijn dan welke voordelen? Het mild verlopen bij jongeren, en het toch in circulatie blijve,n van virussen ondanks vaccinatie mote toch vragen oproepen.