Zoekveld

EMA verwacht begin oktober oordeel over boosterprik Pfizer-vaccin
24/09/2021 - 02:23

Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) komt waarschijnlijk begin oktober met een oordeel over een zogenoemde boosterprik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Dat heeft de organisatie donderdag gezegd.

Als het licht op groen wordt gezet, zullen gezonde mensen boven de 16 jaar die derde prik ongeveer zes maanden na hun tweede prik kunnen krijgen. Mogelijk zakt de bescherming tegen het coronavirus rond die tijd wat weg. De extra inenting moet het afweersysteem een nieuwe boost geven. Voor de groep 12- tot 16-jarigen werd nog geen aanvraag ingediend voor een boosterdosis.

België besliste al om mensen met een verminderde immuniteit een derde prik te geven, en ook bewoners van woonzorgcentra zullen binnenkort een boosterdosis toegediend krijgen.

Voorts deelde het EMA mee dat het nog geen aanvraag gekregen heeft om vaccins goed te keuren voor kinderen jonger dan 12 jaar. Het geneesmiddelenagentschap verwacht dat Pfizer/BioNTech begin oktober de eerste gegevens over die groep zal delen. Beide bedrijven hadden onlangs al gezegd dat het vaccin bij jongere kinderen ook veilig is en goed werkt. Het EMA verwacht begin november onderzoeksresultaten van Moderna te krijgen.Bron: Belga

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen