Zoekveld

België kleurt opnieuw oranje op ECDC-kaart
16/07/2021 - 12:32

België kleurt opnieuw volledig oranje op de nieuwe kaart van het Europese centrum voor Ziektebestrijding ECDC. Buurlanden Nederland en Luxemburg kleuren rood. Populaire vakantiebestemmingen zoals Spanje, Portugal en Kreta kleuren volledig (donker)rood.

Voor ECDC een land oranje inkleurt, moet het voldoen aan een van de volgende drie criteria: een incidentie van minder dan 50 met een positiviteitsgraad van 4 procent of meer, een incidentie tussen 50 en 75 met een positiviteitsgraad van 1 procent of meer, of een incidentie tussen 75 en 200 met een positiviteitsgraad onder de 4 procent.

Vorige week kleurde enkel Brussel al oranje, maar de stijgende besmettingscijfers zorgen er nu dus voor dat ons land volledig oranje kleurt.

Spanje en Portugal kleuren op de nieuwe kaart volledig (donker)rood. Daarnaast kleuren voortaan ook Nederland, Luxemburg en delen van Griekenland (waaronder Kreta) en Denemarken rood. Ook Cyprus blijft een rode bestemming.

De Europese kleurcodes zijn een aanwijzing voor de EU-lidstaten om voorwaarden op te leggen bij terugkeer, zoals verplichte quarantaines of het voorleggen van negatieve tests. Ook wordt met de kleuren rekening gehouden voor het toelaten van reizigers in het eigen land.

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen