Zoekveld

Arts neergestoken in Vorst
18/08/2016 - 11:50

In de Brusselse gemeente Vorst is donderdagochtend een arts neergestoken. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Het 60-jarige slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De dader van de steekpartij, een 38-jarige man, kon kort na de feiten opgepakt worden. Over zijn motief is nog niets bekend.

De steekpartij vond donderdagochtend kort na 08.00 uur plaats, op de Wielemans-Ceuppenslaan in Vorst. Rond dat tijdstip werd aangebeld bij de praktijk van de 60-jarige arts. Die deed zelf de deur open en werd meteen neergestoken door de man die aangebeld had.

De dader ging er meteen vandoor maar de familie van de arts kon een politiepatrouille roepen die toevallig voorbijreed. De agenten konden de aanvaller inrekenen. Die was lichtgewond en werd eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Nadien brachten de agenten hem over naar het commissariaat, waar hij op dit moment ondervraagd wordt.

De arts is door de steekpartij zwaargewond geraakt en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.