Zoekveld

Akkoord over laatste verlenging steunmaatregelen
24/09/2021 - 02:22

Het kernkabinet van de federale regering is het donderdag eens geraakt over de gerichte verlenging van een aantal sociaal-economische coronasteunmaatregelen. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo. Het gaat om een laatste verlenging, die zal gelden tot eind dit jaar.

De definitieve goedkeuring zat er al enkele dagen aan te komen. Concreet gaat het om de tijdelijke werkloosheid ten gevolge van overmacht voor alle sectoren, het enkelvoudige crisis-overbruggingsrecht voor alle sectoren vanaf een omzetdaling van 65 procent en een maandelijkse premie van 25 euro voor leefloners, begunstigden van een inkomensgarantie voor ouderen (IGO) en van een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT).

Daarnaast is er nog de financiële steun voor de spoorwegsector (personen- en goederenvervoer) en het behoud van het btw-tarief van 6 procent voor hydroalcoholische gels en maskers. De totale budgettaire kost bedraagt 90,15 miljoen euro. Ter vergelijking: de maatregelen die in het derde kwartaal van dit jaar werden genomen, waren goed voor 987 miljoen euro.

Dit pakket Covid-19-maatregelen loopt definitief af op 1 januari 2022.Bron: Belga

Gelieve u in te loggen om een reactie te plaatsen