Zoekveld

Reactie

Administratieve verplichtingen duwen 51% van de 50+ artsen...

Te weinig betaald : dat fabeltje doet al lang de ronde, denk niet dat er al veel artsen de brui aan gegeven hebben omdat ze te weinig zouden verdienen.

Doe dezelfde enquete bij alle medische vrije beroepen, en je zal dezelfde klachten krijgen. Zware beroepen, de eerste beste werknemer met drukkingsgroep, staakt, kan vroeger men pensioen. Verpleging : zwaar beroep, artsen - zelfstandig - per definitie geen zwaar beroep. Hoe kan je nog respect krijgen van patient die 1 € moet betalen voor een consultatie ? 

Administratieve verplichtingen duwen 51% van de 50+ artsen...

 

Persoonlijk gebruik ik al 24 jaar een oud geinformatiseerd dossiersysteem, dat nu uiteraard niet meer voldoet aan de eisen van hogerhand. Maar voor mij is dat het dossiersysteem waar ik niet meer vanaf wil. Ik ga nu op mijn 60e verjaardag geen gekke dingen meer doen en me storten op andere dossierpakketten die ik niet ken. Ik heb trouwens daar ook de tijd niet voor. Mijn patienten hebben uiteraard voorrang. Ik wens dan ook door te gaan zoals ik nu bezig ben. En als men van hogerhand perse het gehomologeerde EMD er wil doordrukken, dan betekent dat inderdaad het einde van mijn huisartsenpraktijk...